Tuotekehitys

”Hyvin suunniteltu on vasta puoliksi tehty!”, pätee osuvasti tuotekehitykseen ja tuotteistamiseen.


Tuotekehitysprojekti on aina mittava investointi, johon sijoitettu pääoma palautuu vasta toteutuneen myynnin kautta. Tästä huolimatta myyntimenestyskään ei välttämättä tuo toivottua taloudellisesta tulosta, mikäli tuotteen rasitteeksi muodostuvat korkeat valmistus- tai takuukustannukset.

Uuden tuotteen kehittämisessä tai olemassa olevan tuotteen nykyaikaistamisessa on siis huomioitava paljon muutakin kuin teknisiä toiminta- tai laatukriteerejä. Tuotekehitys ja tuotteistaminen on moniosainen kokonaisuus, jossa mm. valittujen rakenteiden tuotantokustannukset saattavat määrätä saadaanko kehitettävästä konseptista taloudellisesti kannattavaa. Saavuttaakseen onnistuneen kokonaisuuden suunnittelijan on omaksuttava niin oman asiakkaansa tavoitteet samoin kuin loppukäyttäjän odotuksetkin.

Täydellisestikään toimiva laite ei ole siis tae kaupallisesta menestyksestä ennen kuin kustannusrakenne ja valmistusketju on hiottu kohtaamaan tiukasti kilpailtujen markkinoiden haasteet.

Mikoplanissa tämä on keskeinen ajatus suunnitteluprosessissa – ideoinnin alkulähteiltä jatkuen laadultaan todennettuun lopputulokseen.

Tutustu esimerkkeihin eräistä toteuttamistamme tuotekehityshankkeesta. Kessu – pelastusnostin ja Monitoimivaunu.


Warning: Unknown: open(/var/www/fs1/30/mikoplan/public_html/files/tmp/sess_qvg0cifeokphfkq1rokv9a4j86, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/fs1/30/mikoplan/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0